AOV: Een stevige basis voor de ondernemer

Als ondernemer ben jij de drijvende kracht achter je onderneming. Maar wat als je door ziekte of een ongeval niet meer kunt werken? Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) zorgt voor belangrijke financiële bescherming. In dit artikel legt Anouk Marijnissen uit waarom een AOV zo belangrijk is en waar je tijdens het afsluiten van de AOV verzekering op moet letten.

lussenburg-advies-foto-personeel-anouk-marijnissen(1).jpg

Anouk Marijnissen , Acceptant zakelijke verzekeringen

arbeidsongeschiktheidsverzekering-voor-ondernemers-geeft-een-stevige-basis.jpg

De arbeidsongeschiktheidsverzekering

Een AOV is een verzekering waarmee ondernemers zich financieel kunnen beschermen als ze (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt zijn. Dit kan helpen om de lopende kosten van levensonderhoud, zakelijke kosten en andere verplichtingen te dekken tijdens de periode van arbeidsongeschiktheid. De premie die een ondernemer betaalt voor een AOV kan variëren op basis van factoren zoals leeftijd, beroep en inkomen.

aov-zelfstandig-ondernemer-advies-arbeidsongeschiktheidsverzekering-3.jpg

Met het afsluiten van een AOV bescherm je 80 tot 90% van je inkomsten. Op dit moment is het niet verplicht om een AOV af te sluiten.

Het kabinet wil dat straks alle zelfstandigen verplicht verzekerd zijn tegen arbeidsongeschiktheid. Dit is afgesproken in het pensioenakkoord. De wijziging gaat naar verwachting in op 1 januari 2027. Maar let op, de ingangsdatum van deze (wets)wijziging is nog niet definitief. Ook is nog niet duidelijk hoe deze verplichte AOV ingericht gaat worden, we hopen hier dit jaar meer duidelijkheid over te krijgen.

De voordelen van een AOV

Bescherming van inkomen: Als je niet kunt werken heb je als ondernemer geen garantie op een inkomen. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering kan hier dekking voor bieden. Met een AOV ben je verzekerd van een inkomen, waarmee je de belangrijkste levenskosten kunt betalen. Dit geeft je financiële zekerheid.

aov-zelfstandig-ondernemer-advies-arbeidsongeschiktheidsverzekering-2.jpg

Maatwerk: Je kunt een AOV aanpassen aan jouw specifieke behoeften en situatie. Dit betekent dat je kunt kiezen voor een dekking die past bij jouw beroep, leeftijd en financiële doelstellingen.

Fiscale voordelen: In sommige gevallen zijn de premies voor een AOV fiscaal aftrekbaar. Onze adviseur Anouk Marijnissen kan je hierover adviseren.

De juiste ondersteuning

Bij Lussenburg Advies begrijpen we hoe belangrijk het is om een passende arbeidsongeschiktheidsverzekering te hebben. Onze adviseurs zijn gespecialiseerd in het vinden van de juiste verzekering voor jouw specifieke situatie. Bovendien staan we altijd voor je klaar met ondersteuning en service, van het afsluiten van de verzekering tot aan eventuele wijzigingen of claims.

Neem vandaag nog contact op met Anouk Marijnissen en bescherm jezelf en je onderneming met een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Contact opnemen

Meer nieuws

zanderikfoto1.jpg

Als ik bel, kan ik erop vertrouwen dat het wordt geregeld, dat is zo fijn!

In gesprek met Bram Zandee, Mede-eigenaar De Zanderik B.V. Bram Zandee heeft het bedrijf De Zanderik (deels) overgenomen van zijn ouders, net als het contact met Lussenburg Advies. Ruim 15 jaar ...

op-pad-met-motor-motorverzekering.jpg

Veilig de weg op met de juiste motorverzekering

Met deze heerlijke zonnestralen, is het weer tijd om op pad te gaan met jouw motor en veilige kilometers te maken. Om goed verzekerd de weg op te gaan, geeft collega Cedric tips over het afsluiten ...

tips-om-schade-door-vorst-te-voorkomen.jpg

Flinke vorst

Het jaar is nog jong. Deze week dalen de temperaturen en gaat het flink vriezen. We vinden het belangrijk om onze klanten goed te informeren. Daarom deelt Camilla van der Linden, onze adviseur ver...