Veilig de weg op met de juiste motorverzekering

Met deze heerlijke zonnestralen, is het weer tijd om op pad te gaan met jouw motor en veilige kilometers te maken. Om goed verzekerd de weg op te gaan, geeft collega Cedric tips over het afsluiten van een motorverzekering.

cedric-visseren-lussenburg-advies.jpg

Cedric Visseren, Acceptant particuliere en zakelijke verzekeringen

op-pad-met-motor-motorverzekering.jpg

Motorverzekering

Een motorverzekering biedt financiële bescherming tegen verschillende risico's. Denk daarbij aan een ongeval, diefstal, brand of schade.

Financiële bescherming voor de eigenaar

Een motorverzekering biedt ook bescherming voor de eigenaar van het voertuig. Als de motor bij een ongeval betrokken is, kan de verzekering helpen bij het dekken van de kosten van de schade aan het voertuig, het wegslepen en de schade aan je motorkleding of de helm.

De verzekering die dit onderdeel dekt is: de casco of all-risks verzekering.

motor-motorverzekering.jpeg

Bescherming van derden

Een motorvoertuig kan schade veroorzaken aan andere weggebruikers of aan de eigendommen van een ander. Een verzekering zorgt ervoor dat de zogenaamde derden financiële compensatie ontvangen voor eventuele schade die ze hebben opgelopen. Deze verzekering is wettelijk verplicht voor alle motorvoertuigen. Door verzekeringen verplicht te stellen, wordt ervoor gezorgd dat bestuurders verantwoordelijkheid nemen voor eventuele schade die ze veroorzaken.

De verzekering die dit onderdeel dekt is: de wettelijke aansprakelijkheid verzekering.

Veilig op reis

De bestuurder van de motor is kwetsbaar bij een ongeval. Een verzekering zorgt ervoor dat letselschade van de bestuurder of de duo passagier gedekt is. Dit geldt voor medische kosten zoals je eigen risico op de zorgverzekering maar ook voor gevolgschade bij ernstig letsel bijvoorbeeld inkomens verlies. 

De verzekering die dit dekt is de ongevallen opzittende verzekering.

onderhoud-aan-motor.jpg

Tips en adviezen

De dekking en premie van een motorverzekering zijn gevarieerd en afhankelijk van verschillende factoren zoals het type motor, de leeftijd van de bestuurder, het rijgedrag en het verzekeringsniveau dat gekozen wordt. Om je te helpen bij de keuzes die je hierin kunt maken geeft Cedric een aantal tips.

  1. Let op dekkingen en uitsluitingen: Zorg ervoor dat je de polisvoorwaarden begrijpt, inclusief de dekkingen en uitsluitingen. Zo voorkom je verrassingen als je een claim moet indienen.
  2. Overweeg aanvullende dekkingen: Denk na over aanvullende dekkingen, zoals pechhulp en rechtsbijstand, die extra bescherming bieden in verschillende situaties.
  3. Houd je rijgedrag schoon: Een schone rijgeschiedenis kan helpen om je verzekeringspremies laag te houden. Wees dus altijd een verantwoordelijke en veilige motorrijder.
  4. Onderhoud je motor: Regelmatig onderhoud van je motor door een specialist vermindert de kans op mechanische problemen en ongevallen, wat uiteindelijk zorgt voor lagere verzekeringskosten.
  5. Ga je buiten nederland op pad met de motor? Dan is een goede reisverzekering heel erg belangrijk! Hier kun je ons advies goed bij gebruiken.
Ik wil advies over een motorverzekering

Meer nieuws

afbeelding1opstal.jpg

Goed verzekerd in je eigen huis

Net een splinternieuwe keuken geplaatst en plotseling stort je plafond naar beneden.. Met de juiste opstalverzekering en het op tijd melden van je schade ben je verzekerd van financiële dekking...

arbeidsongeschiktheidsverzekering-voor-ondernemers-geeft-een-stevige-basis.jpg

AOV: Een stevige basis voor de ondernemer

Als ondernemer ben jij de drijvende kracht achter je onderneming. Maar wat als je door ziekte of een ongeval niet meer kunt werken? Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) zorgt voor belangrijk...

nassaudag-2022-3639-scaled.jpg

Breda = Nassaustad!

De Koninklijke Familie heeft haar oorsprong in Breda. Als de Heren van Breda hebben zij tussen 1404 en 1567 hun stempel gedrukt op de stad en omgeving. Dit komt uitgebreid aan bod tijdens de 'Nassa...